.

 

Aldri har vel en hest noen gang
betydd mye,
for så mange.

 

En av mange store dager.

 

En stor takk til Jon A. Høgstad som har
beriket travsporten med et slikt individ

Alm Rau Jo's karriere:

25 starter - 24 seirer - 1 annen
Innkjørt : kr. 2 080 962
Innkjørt pr. start: kr. 83 238
Rekorder: 29.6v (2), 26.2v (3), 27.0v (4)
Norgesrekordsetter som 2 - og 3-åring


 

Fotograf: www.hesteguiden.com

Klikk på bildet så kommer det opp et som er større.

Sportens store tap

Alm Rau Jo var tidenes største norske unghest-talent. Sent fredag kveld 22.03.02 døde han på Bjerke dyrehospital. For familien Høgstad er det en tragedie. På kort sikt er det naturlig nok dem som lider det tyngste tapet. Men Alm Rau Jo's død er nok et stort tap for norsk travsport og kaldblodssporten i særdeleshet.

Alm Rau Jo bar på en stor del av kaldblodssportens og -avlens framtid. Han var fri for Elding-blod. Han hadde et steg og en framdrift som vi ikke har sett hos en kaldblodshest tidligere. Alm Rau Jo skiftet tempo som en varmblodshest. Når han satte full fart, var det som å se en båt plane på vannet. Bakparten sank ned og framparten hevet seg. Alm Rau Jo føk over ovalen i en stil mer effektiv enn vi noengang har sett hos en kaldblodshest. Hans baksteg var forbløffende kraftfullt.

Midt oppe i det ufattelig triste fant Jon A. Høgstad krefter til å mimre litt søndag kveld. Han mintes Alm Rau Jo's fantastiske rekordløp på 29.6 annen juledag som 2-åring på Leangen i tolv minusgrader og vind. Han påpekte at Alm Rau Jo hadde blitt sterkere over vinteren, og nå mestret travet bedre enn noengang. Han påpekte at Alm Rau Jo aldri hadde vært "i kjelleren". Det finnes mer å gå på. Tenk hvilken profil Alm Rau Jo ville vært for travsporten i årene som kommer! Tapet er enormt.

Vi sto på stallsiden og så Alm Rau Jo skifte tempo på siste langside i det som skulle bli hans livs siste start - i Drammen 12.mars. Det var en estetisk og sportslig nytelse. Kontrasten var enorm til den Alm Rau Jo vi så ligge hjelpeløs i opp-våkningsboksen på Bjerke dyrehospital fredag ettermiddag. I det øyeblikket - da vi sto og tittet gjennom et lite vindu på veggen - var bildet av sporten som noe langt mer enn spill på nummer og tall, klarere enn noengang.

Alm Rau Jo, som har gjort narr av konkurrentene gang etter gang, klarte ikke å vinne sitt livs kamp. Han måtte gi tapt for en lidelse som en gang holdt på å ta livet av hans farfar Alm Rigel. Den tok livet av avls-størrelser som Jahn Piril, Årnset Rauen og Lyngsvarten.

De satte spor etter seg i avlen. Det fikk aldri
 Alm Rau Jo sjansen til. Det finnes ikke fnugg av arvestoff igjen etter ham som kan befrukte sporten i årene som kommer.

Kaldblodsavlen og norsk hestesport røk på et smertelig tap denne fredag kvelden. Det fremste individet sporten har fostret, gikk fra helt til legende på brutalt kort tid. I historiebøkene vil
Alm Rau Jo bli nedtegnet i gullskrift som superstjernen som sluknet så altfor tidlig.

 (Dette er hentet fra Trav og Galoppnytt)


 

 

 

~~~~~~~~~~~~~

Webmaster

~~~~~~~~~~~