St

                                                          Foto: www.hesteguiden.com

Her ligger Bundli Seira's løpsvideoer

  22.08.11
I dag så det litt guffent ut på papiret. Bakspor på tillegget. Men i dag var marginene på vår side. Seira / Ragnhild Bjørnbeth gikk et knallsterkt løp og fikk 4. plassen. Ny volterekord ble det også. 1.29.2. Hvilken herlig hest ...

28.07.11
Start på Bjerke med Vidar Hop i sulkyen. 29 grader varmt på Bjerke! Det ble litt tøft med tanke på lang transport, og at Seira nekta å drikke. Men det ble premie, og det var ganske jamt mellom 3 - 6 plassen. Flere med samme anv.tid og km.tid. Med sin karakteristiske måte å krumme nakken på når hun springer, så ble nesen for kort i målfotostriden. Det ble 6. plass og penger. Både kusken og vi var fornøyd. Hun sto på helt inn til mål.

04.07.11
I dag skulle vi prøve en ny kusk. Vi ble enige om rolig varming. Jeg må innrømme at jeg ble noe forbauset og sperra øynene opp da jeg så hans rolige varming. Kusken la seg i rygg på en varmblodshest og satt der med slakke tømmer i 3 runder! Det blir nok i hurtigste laget for en kaldblodshest, vil jeg tro. Han må jo ha fått med seg at det var kaldblidsrasen hun tilhørte? Da løpet starta ble det gallopp, så resten kan en jo bare tenke seg til.  Hun hadde jo nettopp gått et løp i varminga...

18.06.11
I dag gikk turen til Bjugn Travbane, og Seira reiste med ferge for første gang. Niks problem, dronninga mi gjespet seg gjennom fergeturen... Seira gikk et kjempeløp. I nærkamp med Eikson svarte hun opp favoritten, og ble nr. 4 etter gallopp på oppløpet. Hvilken dramatikk!  Kusk for dagen var Jomar Rabban.

30.05.11
Lånte Seira bort til et ungdomsløp. Det ble feil fra steg en. Det ble 3. spor fra start og til mål. Så Seira må få all ros for sin innsats her, selv om det ble utom premieplass.

28.05.11
Da ble det start på Nossum Travbane med Seira og Atle Eggan. Gikk først utvendig store deler av løpet. Det er ikke hennes melodi, men fullførte til en 4. plass.

28.02.11
Seira fikk en fin 5. plass fra spor 8 utpå vingen.

19.02.11
Uflaks og atter uflaks!
Seira hadde start nr. 12. Dvs. 7. spor fra tillegg. Hun spurta i vei med krum hals. Tok inn tillegget kjapt, og fortsatte ufortrødent til tet. Og dit kom hun etter 500m. Den som mistet teten gikk igjen ut og tok teten tilbake. Seira lå da i rygg på leder. Da det ble press på ledende hest, kom galoppen. Seira ble dratt 7 plasser bakover i feltet før hun kom seg ut i andresporet. Men da var det ikke mere å gjøre. Mista en fin trippelplass her også.

31.01.11
Så ble det start igjen da med spor 9, i søla. Mistet ryggen altfor tidlig, og måtte gjøre alt selv. Angrep 800 igjen, men Seira likte denne oppgaven mindre og mindre. Fikk siste premien til slutt.

11.01.11
Så var det dags for lunsjtrav her på Leangen. Seira hadde spor 10 bak bilen, og hun gikk for det meste ut i 2. spor. Ble sittende litt for lenge i rygg uti 3. spor. Ville vel holde dette sporet rundt siste sving, men måtte uti 4. sporet likevel. Da var det egentlig veldig langt fram. Men hun rakk det nesten. Ble toer på målfoto.

08.01.11
Så var den store V75-dagen kommet. Seira var veldig pigg for dagen og i et strålende humør. Alt var duket for en skikkelig plassering. Alt funket perfekt, helt til siste sving. Hun var da meget godtgående i tredje spor, og plukket konkurrenter, helt til hun ble regelrett nedkjørt! At det går an... Kusken som ordnet med denne dramatikken, han kunne ikke ha unngått å se Seira. Med full gass kjørte han rett på henne. Jeg var overbevist om at hun kom til å bli liggende igjen der i svingen.
Men merkelig nok starta hun opp igjen og fullførte til "gull" i mine øyne, og det ble en 7. plass. Men med den påkjørselen, så gikk nok en trippelplass rett i dass. Kusken som sto for den bragden fikk 2000kr i bot. Jeg mener en utelukkelse burde vært på sin plass.
Hvis man har så dårlig oppservasjonsevne / ustyrlig hest, så er man jo en fare for alle der uti banen.

****

20.12.10
Seira gikk store deler av løpet uti 3. spor, men fikk tet. Men med for dårlig feste ble det litt for tøft til slutt. Bedre skodd til neste løp! Da tar vi sikte på V75 på Leangen.

13.12.10
Seira tok nok en seier. Fra spor 8 denne gang. Nesten hele løpet gikk i 2. spor. 1.29.5 ble km.tiden.

28.11.10
Kun 2 hester på strek, men et "ulvelag" bak. Men denne gangen kunne ingen nekte en opplagt Bundli Seira 1. plassen.

22.11.10
Finalen til Hesteeierkanna ble et skikkelig "drittløp", for Seira's vedkommende. Samme hva kusken gjorde, så ble det feil. To ganger ble valget å gå inn i 1. spor. Begge gangene galopperte hesten Seira lå i rygg på. Måtte da ta opp, og deretter ut i 2. spor igjen. Dette syntes ikke Seira var noe moro. Ble 1. utenom premie, men med samme anvendt tid og samme km.tid som siste premieplassen.

08.11.10
Nå er Seira behandlet i to runder, og erklært frisk. Starta i knalltøft lag i kampen om Hesteeierkanna. Seira var den som hadde minst penger i dette ulvelaget. Men det ble en overraskende 3. plass.
Den som vant, var det ingen ting å gjøre med. Den tok sin 14. strake seier.  2. plassen gikk knepent til en hest i samme travlaget. .... og da så.
Kusk for dagen var Atle Eggan. Seira gikk videre til finalen, som går den 22.11.10 på Leangen. Den som lever, får se... ;)

28.06.10
No har vi prøvd og feilet flere ganger av forskjellige årsaker. I går starta vi i NM på Leangen med kusk Rune Wiig. Det ble tet fra start og nesten i mål. Ble en flott 3. plass og ny rek. 1.27.8.

13.04.10
Seira starta i dag på lunsjtravet på Leangen. Hadde bakspor med gode hester i feltet. Kusk Bjørn Garberg løste oppgaven godt. Forskjellige rygger underveis. 25.5/500m, 27.5/1000m. Seira ble litt hindret på oppløpet, men fikk ny rekord og 5. plass. Hun landet på gode 1.28.5. En rekordforbedring på 1,1 sek.

22.03.10
Seira / Bjørn Garberg gjorde et nytt forsøk. Planen var klar, men Seira mistet ryggen tidlig da Oda Stjerna galopperte, og Seira havnet i dødens. Ingen drømmeposisjon, nei. Dro til og lå utvendig for leder en stund. Trøtnet etter dette kjøret. Endte på en 8. plass.

25.01.10
Ny start på Leangen. Litt sugen og klissete bane. Hestene og kuskene så ut som de var deltagere i gjørmebryting. Seira feila rett etter start fra spor 8 bak bilen. Hun var da like før 1. utvendig. Etter galoppen var hun ikke interessert lengre. Kanskje ikke så rart med jernsko og pigg, pluss snøsåle på denne sølete banen. Tenker skoene sugde seg godt fast til underlaget. Dessuten galopp på en 1640m, klinger ikke bra.

18.01.10
Seira starta i kveld i knallhardt lag på en 2140m.  Tok teten som vanlig, men slapp den like etter. Satt i rygg på leder og fikk aldri åpning mere. Holdt godt til mål og det ble 6. plass.

****

27.12.09
Seira og nykusken , Simen Bremseth Jessen, starta i autoløp i dag og hadde bakspor. Lå blandt de siste da de gikk inn i siste sving. Fikk åpning og spurta friskt hele oppløpet. Ble nr. 3. Veldig godkjent!

14.12.09
I dag starta Seira med ny kusk. Som vanlig la hun i veg og tok teten. Lå nok litt for hardt på på den veldig, veldig tunge banen. Ledet til det sto igjen 20m. Da var hele ulveflokken over henne. Men det ble 5. plass, og vi er fornøyd.

05.12.09
Da er V75-kjøringa på Leangen overstått. Det starta veldig bra. 3 hester dro ifra resten av feltet. Seira var med der. Da hun passerte siste sving, var Seira oppe på en 2. plass. Men hun begynte å føle på kroppen dette "kjøret" hun hadde vært med på. Ikke mye guts igjen nå nei. Banen var nok mye tyngre enn først antatt. Mange cm. med løs grus. Så dette kostet mere enn vi ante. Men vi fikk siste premien, og forbedret volterekorden! Kan ikke klage da?

17.11.09
Seira starta på Lunsjtravet på Leangen. Det ble en flott 4. plass på tross av sjenering og gallopp på startsiden. Hun ble da liggende sist innvendig. Så ikke særlig lyst ut. Men spurtet friskt på oppløpet, men der var det ikke enkelt å komme fram ;)

10.11.09
Var på Leangen og hurtigkjørte i dag. Alt ser fint ut og Seira er på hogget :))
Da prøver vi til igjen på lunsjtravet på tirsdag.

11.10.09
Seira starta på V75-dagen på Leangen. Ja, hva skal man si? Et roteløp av en annen verden. Seira ble også denne gang tildelt rygg på storfavoritten. Han var helt elendig og rygget. Vi fant en ny rygg, og den var like dårlig. Da hun endelig fikk åpning på oppløpet, ville hun ikke mere. Dro merra med til klinikken. Der sto vi  å venta på at  "storfavoritten" skulle bli ferdig.
Jo da, mistanken ble bekreftet. 3 grader halt i begge framkoder! Travet hennes var det ikke mulig å se noen feil på, men nå vet vi hvorfor. Begge framkodene var like ille, og da blir det ikke noe å se på damer som er tøffe i trynet :))
Tar en liten pause nå.

18.09.09
Seira starta i hoppeløp på Biri i kveld. Fikk en pangstart i rygg på favoritten, og det ble en luke ned til resten av feltet. Dessverre feilberegnet kusken sitt valg av rygg. Favoritten rygget de siste metrene før mål. Seira ble derfor presset bakover. Jomar lette febrilsk etter en luke. Fikk tilslutt vrengt Seira ut både 3 og 4 spor. Men det var for sent. Fikk siste premien, men var veldig godt fornøyd med Seiras prestasjon. Kan ikke forlange mere når man blir innestengt : )

14.09.09
I kveld skal Seira starte på Leangen i V5b løp 5. DD2. Ser ikke ut som noen enkel oppgave, men kjenner jeg Seira rett, så prøver hun i allefall ;D  Seira har gjennomgått en medisinkur for magesåret sitt. Det tror jeg slo positivt ut. Hun har lagt på seg litt.
Bundli Seira i dødens etter 500, tet etter 700, 29.5/1000, slapp like etter, ga seg på oppløpet dessverre.

25.08.09
I dag var det pent vær, fin bane og 1640m. Og endelig fikk hun et ryggløp! På oppløpet dro kusken i høyretømmen, og hun bare skvatt avgårde og vant forholdsvis enkelt :) Tangering av autorekorden 1.29.6.

17.08.09
Seira var egentlig meld til en poengjakt denne dagen. Men den ble det ikke noe av, så hun ble etteranmeldt i et litt for tøft grunnlag. Som vanlig kjapp ut. Kusken prøvde å finne rygger å ligge bak, men de galopperte en etter en, så Seira måtte selv gå den tunge veien i dødens, på en aldeles forferdelig sølebane. Det sa seg selv: Ingen premie.

21.07.09
Da var det klart for start på Oviken Travbane i nabolandet. Seira sto på 12. spor, og alle sto på strek. Ikke den beste utgangsposisjon. Og det ble 2 omstarter dessverre. Seira kanonstartet fra baksporet alle 3 gangene og strøk avgårde i flott positur. Men 3 starter på den noe tunge og runde banen, tok på kreftene. Seira er nå en gang slik at hun gir alt på starten.
Det hadde kommer over 40mm nedbør siste døgn. Ikke er hun vant til å reise heller, stakkar. Hun gjorde så godt hun kunne. Var oppe på 3. plass på oppløpet, da hun måtte kaste inn håndkleet. Endte uplasset.

11.07.09
Dronninga mi fikk 3. plass på Nossum's premiekjøring :) Tapte kun for 2 sterke herremenn med rekorder ned mot 1.26, og de sto bare 20m bak.
Dramatikken i forkant av kjøringa, kunne jeg godt tenkt meg å vært foruten. Ved Norske Skog ble det nemlig motorhavari. Hadde ikke før svingt av fra E6,  så kom en diger 4-hjulstrekker sigende. "Vil dere ha skyss t Nossum?", var spørsmålet. Snakk om flaks! Merra ble tatt av hengeren i veikrysset, hengeren ble flytta til ny trekkbil, og all bagasje og utstyr ble også flytta på i full fart. En stor takk til familien fra Ekne :))
Hjemturen ble heller ikke noe problem, for Stig Kvernberg var der for å bivåne kjøringa. Vi fikk skyss heim igjen med ham :D
Bundli Seira var like blid og snill som vanlig, helt uanfektet av dagen dramatikk.

06.07.09
Bundli Seira gikk nok et meget godt løp på Leangen. Fra spor 8 bak vogna, gikk hun i dødens hele løpet. Åpna f. 500m på 27.8. Det ble tett oppunder mål, og vi havna på 5. med ny rekord :D

27.06.09
Seira starta på vår årlige lokalkjøring i dag. Det ble en startgalopp, men fullførte praktfullt til 2. plass. Dette begynner å ligne Seira slik vi kjenner henne :))

10.06.09
Fikk bekrefta i dag at Seira igjen plages med tykktarm, tynntarm og milt. Har hatt en mistanke, for hun har hatt det derre flere ganger før også. Da blir det forlite røde blodlegemer, ergo for lite surstoff. Hun er nå under behandling, så det er under kontroll igjen.

08.06.09
Seira viste seg fram i dag under varminga. Den var strålende. Så flott varming har vi ikke hatt siden i fjor, uttalte kusken, så vi var litt opptimistiske foan løpet i dag. Men også løpet i dag ble ødelagt av en nesten 500m lang galopp. Hun fyrte seg opp noe voldsomt bak bilen, og var ikke til å stagge. Hun hadde nok forrige start friskt i minne og ble nok mere skremt sist, enn hva vi trodde. Derfor den lange galoppen.

25.05.09
Seira har nå i lengere tid vært veldig rolig og behagelig i trening, så vi har tatt av ørehettene. Hun varmet strålende! Men hettene var dessverre av i løpet også. Seira ville fortere fram en startbilen kjørte. Det begynte å bli snorkelyder, kusken ga etter litt og la henne helt innpå vingen. Da det fremdeles ikke gikk fort nok fram, prøvde hun og komme seg under vingen. Kuskene rundt henne satt og smattet på sine hester, så det hjalp lite at Thomas satt og "pro'et" til Seira. Hun hørte ikke lengre, det kokte i toppen. Så da bilen slapp, ble resultatet dg. Ørehetter er heretter standard utstyr til denne damen!

18.05.09
Seira har ny kusk for anledninga, Ragnhild Bjørnbeth. Så ut som de to gikk godt sammen. Seira tok tet (som vanlig), åpnet i overkant 1. 27.0, ga seg litt i siste sving, men starta opp igjen. Fikk 6. plass og premie, og landet på 1.31.0. Det er godkjent etter lang pause. Jeg sjøl fulgte løpet fra en pc i Cannes. Var på feil sted akkurat da ;)

09.05.09
Seira trener godt og trives. Alt fungerer som det skal. Planlagt start 18. mai på Leangen. Har hatt virus på stallen, men foreløbig ser det ut som Seira har sluppet unna. Håper det!

20.04.09
Ja, så har Seira igjen vært hos doktor Dyregod. Halsen var fin, ingen ulumskheter lengre. Så da er det litt trening som står igjen da i ca. 1 mnd. før det blir start igjen.

26.03.09
Synes pausene begynner å komme tett nå. Hurtigarbeid i går og rett til dyrlegen. Seira var tett i halsen :(( Synes ikke det er så lenge siden vi sjekka halsen etter pause, og da var den fin. Kanskje den ikke var det?

21.03.09
Fikk brev om at Seira var nominert til Travgallaen på Leangen. Noe som var veldig overraskende og positivt. Hun var nominert i klassen "Årets Forvandlingsnummeret". Det var skarp konkurranse mellom Seira, Hemne Nikken og Volcano Trotter, som hadde veldig like prestasjoner i 2008. Sistnevnte stakk av med seieren :)

13.03.09
Fredag den 13. var det her på gården!! Seira hadde det som vanlig litt travelt i svingene under trening. Sulkyhjulet klatret opp på snøkanten og kusken falt av. Seire ble redd og sprang som en gal, kusken også. Prøvde å ta en snarvei og møte Seira i "døra". Men merra ble for snar. Hun starta på løpet ut over Rv.708. Vi trodde kanskje hun fant veien til stallen, men nei. Vi hoppa inn i bilen og fulgte etter. Etter 4km. på asfalten nådde vi henne igjen. Hun jogga så fint på høyre side av veien, med høyre hjul på utsiden av asfaltkanten. Jeg hang ut igjennom bilvinduet og prøvde og "prooe" henne ned. Ved Eid skole holdt de på å avslutte dagen. Der var massevis med unger, foreldre med biler og der var flere busser i rute. Der roet merra seg ned. Gudskjelov for det. Anders hoppet ut og kleppa tak i henne. Da var det bare å sette seg på, og begynne hjemturen. Uten noe mere dramatikk. Det gikk bra denne gangen også. Både med hest og kusk.

10.03.09
Bra løp på papiret, men hele løpet ble ødelagt. Hesten ved siden av Seira galopperte bak startvogna. Seira fyrte seg opp noe voldsomt, ble stri og galopperte hun også. Havnet langt bak. Der ble hun på ny sjenert til galopp. De to ekvisasjene foran henne hekta jul, og hun måtte bare vrenges unna for å unngå sammenstøt. Da kom galopp nr. 2. Det var det løpet :( 

02.03.009
Du Seira, du Seira. Så flink til det meste, men...
Klemte til fra bakspor, og overtok teten etter 500m på 1.30.6. Og den var litt kjapp på den grisete og tunge banen. Dessuten har hun hatt pause i 3mnd. Men slik er hun. Hun vil fram. Men da det sto igjen hundre meter, begynte det å butte imot. Fikk tydeligvis forlite surstoff. Hadde hun ligget på litt for mye underveis, eller ble det for tungt med tanke på det dårlige underlaget, eller er det halsen som krangler igjen? Men 5. plass ble det :)

27.02.09
Seira var på banen for en siste sjekk og finpuss før starten på søndag. Hun travet klokkerent og var veldig harmonisk. Dette lover godt.

10.02.09
Ny kontroll på Seira. Ville være på den sikre siden denne gangen, men hun var fortsatt frisk som en fisk! Og det var godt å høre
J

07.02.09
I dag var det dags for hurtigarbeid igjen. Alt fungerte veldig fint denne gangen. Ikke noe tull.

31.01.09
Fyrverkeriet Bundli Seira var på banen igjen i dag. Vi tenkte hun skulle få litt intervalltrening. Men, nei du! Sånt tull, mente Seira. Å skulle stoppe rett etter hun hadde fått lov til å løpe? Det skjønte hun ingen ting av. "Skal man først løpe, så skal man løpe minst 3 - 4 runder før det er snakk om å slå av på farten!" Det mener Seira.

23.01.09
Vi er forsatt i feriemodus. Men i dag var vi på lokalbanen med Seira. Vi fant ut det det var like greit å få tatt ut energitoppen på Seira. Så i dag fikk hun løpe masse. Ikke antyding til "pusting" etterpå. Så jeg regner med at damen vår ikke har tapt noe særlig form, nei.
23

20.01.09
Seira ble i dag mektig irritert på Anders. De var som vanlig ut og trente, og Seira fikk ikke i dag heller,  løpe for full maskin. Dermed slo hun likesågodt bakut og slo av både fjøla og festet på speedcarten. Så der må det nok en sveis til, for å få alt på plass igjen.

16.01.09
I dag var det vaksinering som sto på programmet. Så er det unnagjort :)

05.01.09
Godt Nyttår!
Nå synes Seira at dette latmannslivet (juleferien) går på nervene løs. Hun gir klare signaler på at nok er nok. Nå vil hun løpe. Løpe fort! Hun er så stri og gira om dagen, at hun måtte bare få lette litt på trykket. I 2 runder for full musikk i treningsløypa, bestemte hun selv. 3. runde fikk Anders bestemme. Nå skal vi ta det med ro igjen og skritte.  Må jo tenke litt på helsa også, da.

****

22.12.08
Seira var på kontroll. Alle 4 ledd var helt ok, lungene også. Men vi skal ta det med ro en mnd. framover. Seira er sliten. Har tjent 85.000 siden april mnd. og har dermed hoppet fra grunnlag til grunnlag i raskt tempo. Seira ligger faktisk rangert på 4. plass på Leangens statistikk over hester (5åringer) med de beste plasseringer i 2008! Har kun Romfo Donna, Tapio  og Joker Elden foran seg. Romfo Donna har 10 trippelplasser på 17 Leangenstarter, og Seira har 9 trippelplasser av 12 starter. Hun skal inn for ny sjekk før vi starter igjen.

08.12.08
Endelig hadde Seira fått et fint spor. Og vi har gått tilbake til vanlig utstyr igjen. Men også dette løpet ble en fiasko. Rett til veterinæren for sjekk. Raspa tenner, fant blod og slim i lungene og hun var halt. Ikke rart hun var litt slakk på oppløpet i sine siste starter. Likevel dro hun til tet i starten og åpnet første 500 på 1.24.3, første 1000 på 1.29.4. og hun kom i mål som 5. hest. Hvilket under av en hest...
Nå skal hun få en lang juleferie. Det har hun fortjent.

01.12.08
Seira hadde startnr. 11 på auto. Skulle prøve med dra-skyggelapper. Det ble en fiasko, Da hodelaget ble stengt på oppløpet, stoppet Seira. Skjønte nok ingenting av det som skjedde.

24.11.08
Seira ledet fra start og til det var igjen en meter til målstreken.  Ble kun slått av Salsnes Stjerna.

10.11.08
Seira startet på 20m tillegg, men var likevel først i mål.

13.10.08
20m tillegg og 6. plass. Halsproblemer.