DAGBOK

200kk sine 2 mønstringsløp som 2-åring.
2009

Starta i 2 lokalkjøringer som 2-åring. Det var i Orkdalen og på Melhus. Begge gangene ble hun nr. 2. Slått av samme hingsten begge gangene,

 

2010

Starta i sitt første totoløp 8.mars. Leangenbanen var helt i en forferdelig forfatning.  Hele trav-arrangementet skulle  vært avlyst. Og det gikk riktig ille. Dette var dagen da hele karrieren gikk i vasken. Det skulle gå hele 3 år før hesten fungerte igjen. Da etter utallige besøk hos forskjellige veterinærer, kiropraktor, laser og akupunkturbehandlinger.

 

2013

Så det skulle være lokalkjøring i Orkdalen 19/1, og fant ut at vi skulle starte der, for å se hvor langt vi var kommet både i trening og behandling. Første start ble seier på direkten. 2/2 ble det også start der. Seier igjen. 24/2 Ble det også seier på samme bane. Kusk var Atle Solhus alle gangene. Klikk på linken for å se bildene derfra. Side 6

 

22. mars var det klart for Biri. Vi var veldig fornøyd med 3. plassen hesten tok. Det var kusk e. Høitomt også. Rekordforbedring på 2.8 sek.

 

***

 

 

  31. mars ble det seier på Leangen i søla. Banen var like ille som for 3 år siden. Vurderte  sterkt å trekke hesten før start.  

 

***

  15. april var det atter duket for start på Lengen. Det ble en fin 3. plass.  

 

***

 

 

13. mai start Leangen. Det ble en 4. plass og ny rek. Ble litt hindret av noen slitne konkurrenter.

 

 

 

***

  20. mai var hun meldt til et litt hardt lag på Leangen med Bjørn Garberg i sulkyen. Lå på 3.plass hele løpet. Inn mot siste sving, styrte Garberg'en ut og ga gass. Hun bare fløy ifra feltet og passerte målstreken i ensom majestet. Var ca. 40 m foran neste hest i mål! Tok jo helt pusten fra oss som sto og så på... Atter en gang ny rekord 1.31.1. Rekordforbedring på 2.5 sek.  

 

***

  Fredag 14. juni Midtsommertravet. Dag 1 gikk av stabelen i Orkdalen. Ånøyhuldra spor 3, og Bj. Garberg i sulkysetet. Også denne starten på en skikkelig sølebane. En veldig spennende oppløpskamp mellom Huldra og Don Rigo. Blekkan hadde i alle fall ikke gitt opp sine seiersambisjoner. Men Ånøyhuldra / Bjørn Garberg hadde mest krefter på lager. Dette ble den 3. totoseieren i år. Merra var jo helt fantastisk!  

 

1. runde Ut av siste sving
Oppløp Seier!
På seremoniplass med finansministeren  Anders og Sigbjørn Johnsen

***

 

  24,juni 2013 Leangen V65-3. Her skulle autostart og 1600m prøves for første gang. 9 Ånøyhuldra fra bakre rekke, og stor favoritt løste fint. Referat fra TGN:

4. løp. 1640 m. Auto. Grl u 70 000. Førstepr: 15 000.
1) Yr Sokken 29.5 A Solhus 105
2) Ånøyhuldra 29.9 B Garberg 26
3) Søyset Kaiser 29.9 L Søyseth 147
4) Oddsi 30.6 I Melby 128
5) Tronga Gutten 30.8 A Sjoner 279
6) Smedsrud Jerven (660) 31.5. Upl: Frigger'n (402) 31.5, Buaas Terna (1542) 31.8, Alsaker Stjerna (408) 32.3, Viborg Prinsen (566) 32.5, Junior Raun (27) 33.2g, Lannem Sølvi (71) distrg
Vinneren: 5-års v e Trø Faks - Ugga. Ei, op og tr: Ellen Antonsen. V: 10.54. D: 58.22. Pl: 2.79-1.53-2.51. Tr (11/9/12): 325.86.
YR SOKKEN dødens, tet e 600, 1.30/1000, forsvarte seg godt. ÅNØYHULDRA annet utvendig, angrep i siste sving, bød på seierskamp. SØYSET KAISER i tredjespor hele veien, likevel like bak vinneren, solid!. ODDSI annet utvendig, dødens e 600, kjempet bedre enn på lenge. TRONGA GUTTEN fjerde utvendig, tredjespor på siste bortre, holdt farten. SMEDSRUD JERVEN tredje innvendig, maks. FRIGGER'N tet, 29.5/500, slapp føringen like etter, frakjørt. BUAAS TERNA femte innvendig, lite å by på. ALSAKER STJERNA femte utvendig, angrep 500 igjen, avanserte ikke. VIBORG PRINSEN fjerde innvendig og tredje utvendig, tidlig lei. JUNIOR RAUN tredje utvendig, feilet på siste bortre, sist. LANNEM SØLVI feilet e 200, bak. Tempo: 29.5/500 (Frigger'n) og 1.30/1000 (Yr Sokken).

 
     
 

 

 
 

2.plass og ny rek. 1.29.9a    

 

 

 

***

 

Start 08.07.13 på Leangen. 1640m auto. 

Vet ikke om autostart og sprint er noen fordel ennå. Var første gangen  i fremre rekke bak bilen. Vanvittig åpning da! 1000/1.26.9.  Huldra har aldri vært med på en slik fart før. Hun er jo helt fersk. Men merra var kjempeflink.

Som kusken sa: Satt i rygg alt for lenge. Gikk ut i 3. spor 500m igjen. Ble kanskje litt for tøft å gå i tredje gjennom hele siste sving.... men fullførte veldig bra, tross alt. Det ble 5. plass og ny rekord 1.29.1.

 
     
 

 

*******

  14.07.13 Nossum

TGN: "ÅNØYHULDRA galopp fra start, tapte 40m, angrep
runden igjen, avsluttet fint." Hun angrep i 3. spor. Der ble hun dradd ut "til gjerdet" av en galopperende konkurrent. Ble tatt opp og måtte starte på nytt, for å ta opp kampen. Og hun fullførte stålende til 4. plass. Førr ei dame...

 

 
 

 

 


****

  19.08.13 Leangen

I utgangspunktet var dette et ok løp for Huldra. Men etter innmelding endret det seg. Greit med 20m tillegg i dette laget. Men med bakspor "attåt", ble hele løpet ødelagt for vår del. Spor 8 på tillegg er ikke noe å trakte etter. Hun lå jo bakerst da starten gikk. Men med Atle Solhus i sulkyen er ingenting umulig. Og etter et støt i 3. spor, landet hun utvendig for ledende 1 Liza. Lå der og trykket i søla. Etter et tight oppløp ble hun nr. 3 etter 2 Luckas Rauen. Hun hadde beste km.tid av dem alle. Ånøyhuldra gir aldri opp... <3

 

 
 

 
   

****

 
  30.08.13 Biri

6 Ånøyhuldra og 9 Lia Gunn starta i samme autoløp på Biri. Kusken Eirik Høitomt seifa litt fra start, men det gikk greit. På siste bortre skjedde det noe. G. Austevoll og den "lokale" Sunnmørsblessa pressa Ånøyhuldra ut et spor, for å få luke. Og det vant hun løpet på. Sånt kaller jeg en stygg sjenering. Høitomt la ned protest, men Austevoll ble ikke fratatt seieren???? De to Hølondahestene fikk 3. og 4. plassen. De hadde samme anvendt-tid og samme km.tid. Ved rettferdig dommeravgjørelse hadde resultatet fort blitt noe annet....

 

 
 

 
 

****

 
  22.09.13

Ånøyhuldra 's løp ble en stor fiasko. Med start nr. 3 bak startbilen, havna hun av en eller annen merkelig grunn uti 3. og 4. spor. Bjørn Garberg valgte da å ta opp, og rygge seg helt bakerst. Merra gikk et forrykende løp i sin frammarsj, men oppgaven var helt umulig. Kom i mål på 6. plass og fikk premie.

 
 

****

 
  14.10.13 HESTEEIERKANNA, kval.

Huldra støtte på en del problemer under veis. Da hun passerte bommen for siste gang, var hun ikke på premieplass en gang. Så da speakeren nevnte navnet hennes i striden om oppunder mål, ble vi veldig forskrekket. Og hun klarte det igjen! Det ble 3. plass etter sen åpning. Kun slått av Vladimir og Rigel Pia. At denne dama kan gå oppløp, det har vi sett før. Roar Walsøe kusket.

 
 

****

 
 

21.10.13

Fra et stengt spor på 20m tillegg starta 8 Ånøyhuldra i V65-4 på Leangen i kveld. Samme hvilken rygg "Solhusen" valgte, så ble det feil. Enten var de på tur bakover, eller så galopperte de. Etter sen åpning på oppløpet, spurtet hun veldig bra og havnet på en fin 4. plass.

 
  ****  
  04.11.13 Finale Hesteeierkanna.

Tøft lag ja...  Slik tilleggene er fordelt, så er jo dette et gaveløp til de på tillegg. De på det lengste tillegget burde ha hatt minst 120m, hvis de på strek skal ha en ørliten sjanse. Det står no en gang skrevet at: Alle hester som starter i et løp, skal ha like store sjanser til å vinne. Og det har de ikke her...

 

 
 

***

 
  04.11.13 FINALEN HESTEEIERKANNA.

Ånøyhuldra gikk et knakende godt løp til en fin, fin 4. plass tross at hun på siste bortre langside fikk en galopperende hest i "fleisen". Helt utrolig! Hun kom i mål på 1.29.3. Kun slått av Pondus, Remelden og Hæve Alma.

   

 
     
  17.11.13 Biri. FINALE SPANGBERG HINGSTESTASJON'S HOPPESERIE.

Ja da gikk turen til Biri. Med på lasset var stallvenninde Kampen Stjerna som aldri tidligere i sitt liv hadde gått et travløp. Hun hadde kun et prøveløp å støtte seg til i sitt 5. år. Turen gikk greit sørover og damene oppførte seg pent. Ånøyhuldra måtte vi trekke fra løpet da hun var helt forferdelig i travet. Noe som var helt ubegripelig??? Travet foran og galopperte bak. Hva som hadde utløst dette, er det ingen som forsto. Men turen var da ikke helt forgjeves. Kampen Stjerna tok sin aller første premie her i livet, og det ble den lille oppturen på Biri-visitten.

 

 
     
  01.08.14

Ånøyhuldra har ennå ferie etter Birituren. Her har vi gått fra dyrlege til dyrlege, utallige ganger. Funnet bare smårusk. Men vi har sprøyta og behandla alt vi har kommet over, med til ingen nytte. Vi har vært i kontakt med Mæhlarklinikken, og vi har brukt alternativ behandlinger. Tok rtg.bilder av hasen. Der fant vi noe som vi ikke visste hva det var. Tok kontakt med veterinærhøgskolen. Men de var bare på begynnerstadiet med denne slags problem. Tok kontakt med Bjerke dyrehospital. Ble også en nedtur der. Ingen hjelp å få. Fikk til slutt kontakt med Bengt på Mæhlarklinikken. Han hadde kjennskap til vårt problem, men kunne heller ikke gi særlig oppløftende trøst. Men vi har nå fulgt hans råd til behandling. Så fikk tida vise om det var noe gagn i det. Noen virker det på, andre ikke, var hans ord. Så nå har hun vært i sele 3-4 ganger, på rusletur. Så får vi se etter hvert når vi kommer så langt.....

 
     
  25.08.14

Var på banen med Huldra for å se hvordan det sto til. Skulle ikke kjøre fort, men bare la henne få strekke litt på seg. Kan ikke kjøre så veldig fort her hjemme. Kjørte sammen med unghestene. Det så veldig fint ut i mange runder, og jeg fikk flere kommentarer rundt det. At nå var merra back in business!

Huldra så også ut til å kose seg, så vi lot henne øke litt på farten. Da ble travet akkurat slik det var i november mnd på Biri.

Problemet er at når farten øker, så stekkes bakbeina lengre bak. Og da blir det vondt. Veldig sørgelig...

Så nå er både Ånøyhuldra og jeg blitt pensjonister. Helt greit for meg, men veldig trist med hoppa mi..... snufs... Det ble en kortvarig karriere....